Aantal deelnemers SamenLoop groeit fors

Aantal deelnemers SamenLoop groeit fors

0 0

GELDROP – MIERLO – Het aantal teams en daarmee ook het aantal deelnemers aan de tweede SamenLoop voor Hoop Geldrop-Mierlo groeit nog steeds. Tijdens de teamcaptainsavond van vorige week, in partycentrum De Mona in Mierlo, bleek dat teams nog steeds individuele aanmeldingen binnen krijgen en dat ook het aantal teams nog verder toeneemt. Op dit moment zijn er al evenveel teams ingeschreven als bij de eerste editie, maar hebben we nog twee maanden te gaan.
De teamcaptainavond startte met het herdenken van Marie-José. Deze Mierlose zou later dit jaar 50 worden maar overleed onlangs aan kanker. Als eregast maakte zij de eerste editie van de SamenLoop in 2016 intensief mee en keek zij daar nog vaak op terug. Voelbaar was dat alle aanwezigen meeleven met haar partner, kinderen en andere dierbaren. Ook constateerde iedereen hoe belangrijk het is dat er nog steeds geld ingezameld wordt voor het KWF om onderzoek te kunnen doen, waardoor kanker beter bestreden kan worden.
Dat de organisatie vanuit alle hoeken steun krijgt, bleek uit een filmpje dat ingesproken is door Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV. Hij roemde het initiatief, bedankte alle teams die zich al ingeschreven hebben voor hun deelname en benadrukte dat er nog steeds teams ingeschreven kunnen worden. Ook verblijde hij de organisatie met een aantal boeken die zij tijdens het evenement mee mogen geven aan de eregasten.
Een eregast is iemand die ooit de diagnose kanker heeft gehad. Tijdens de SamenLoop worden de eregasten met hun partners ontzorgd en krijgen zij de mogelijkheid om diverse workshops te volgen. Hierbij geldt echter dat er niets verplicht is. Ook is er voor de eregasten een diner en ontbijt geregeld. Geïnteresseerden kunnen zich melden via eregastenslvhgeldropmierlo@gmail.com.
Ook aan de KinderLoop werd aandacht besteed. Deze vindt plaats op zondagochtend 10 juni. Basisschoolkinderen zullen over de wielerbaan gaan lopen en kunnen daarnaast deelnemen aan een aantal spellen. Ook is er een kleurwedstrijd met leuke prijzen. Ter plekke zijn strippenkaarten te koop waarmee deelgenomen kan worden aan diverse leuke activiteiten.
Kinderen kunnen vooraf kaarsenzakken verkopen. Deze worden via de SamenLoop verstrekt. Op een kaarsenzak kan de koper een wens of een persoonlijke boodschap schrijven of kunnen kinderen er een tekening op maken. De kaarsenzakken worden vervolgens weer ingeleverd voor het evenement begint. Tijdens de Kaarsenceremonie op zaterdagavond 9 juni worden de kaarsen aangestoken, zodat de wandelaars gedurende de nacht omringd zijn door een zee van licht.