Mierlose Sambaband ‘Bando di Ritmo’ zoekt muzikale uitbreiding

Mierlose Sambaband ‘Bando di Ritmo’ zoekt muzikale uitbreiding

1 26

MIERLO – Een dag of tien geleden kon men in Mierlo tijdens het zeer geslaagde tropische evenement ‘Zomercarnaval’ al uitgebreid kennis maken met de sambaband Bando di Ritmo. Een groep muzikanten met allen een grote passie voor de Braziliaanse sambamuziek. Om ook in de toekomst qua bezetting tijdens diverse gelegenheden zoals tijdens het Mierlose Zomercarnaval het publiek te vermaken met heerlijke sambamuziek is Bando di Ritmo op zoek naar uitbreiding en versterking van enkele bandleden.

De voorkeur gaat uit naar potentiële leden met een muzikale en het liefst percussieachtergrond. Mensen met een hart voor (samba) muziek, zowel dames als heren vanaf 18 jaar. Met enige ervaring is het natuurlijk makkelijker om het bestaande repertoire van de Mierlose sambaband in korte tijd onder de knie te krijgen en het biedt de enthousiaste band de mogelijkheid om met minimaal oponthoud verder te bouwen aan hun muzikale repertoire. Mede door uitbreiding van enkele bandleden en een dubbele bezetting van de instrumenten heeft men richting toekomst een betere garantie qua continuïteit van de band die druk op zoek is naar nieuwe spraakmakende nummers. Nieuwe heerlijke nummers waardoor de sympathieke sambaband uit Mierlo zich nog meer kan onderscheiden van vele andere sambabands in zowel binnen- als buitenland.

De keuze voor een instrument betreffende nieuwe bandleden wordt altijd gemaakt in goed overleg, al naar gelang de muzikale behoefte en de nodige balans. Momenteel bevat de band Bando di Ritmo 3 verschillende maten bastrommels (surdo’s), snaire-drums (trommel met metalen snaren), repiniques (felle trommel van onder andere de bandleider), tamborims (kleine handtrommel bespeeld met stok), chocalhos en een agogo.

Om tijdens activiteiten en evenementen goed voor de dag te kunnen komen repeteert men wekelijks van 20.00 uur tot 22.00 uur in de aula van Kindcentrum Puur Sang aan de Bisschop van Mierlostraat 92 te Mierlo. Om de week heeft men daarbij les van een zeer ervaren samba-percussiedocent. Samen bedenken en componeren zij de nieuwe nummers.

Interesse ?
Mensen die interesse hebben om eens een keertje vrijblijvend te komen kijken tijdens een repetitie zijn van harte welkom. Stuur dan wel even een emailtje naar bandodiritmo@gmail.com zodat men u kan informeren over de exacte data’s en tijden. Wellicht dat ook u na een bezoekje aan een optreden of repetitie van Bando di Ritmo bevangen zult zijn van de heerlijke sambamuziek en in de toekomst onderdeel zult uitmaken van de Mierlose sambaband Bando di Ritmo!

1 REACTIE

Laat een antwoord achter