Solist “Thijs de Laat” met Euphonia naar muziekwedstrijd “de Adriaan”.

Solist “Thijs de Laat” met Euphonia naar muziekwedstrijd “de Adriaan”.

0 42

GELDROP – Op zondag 9 april zal muziekkorps Euphonia samen met hun eigen solist “Thijs de Laat” zijn best gaan doen om een hoge score te behalen bij de muziekwedstrijd “de Adriaan” in Riethoven.

De Adriaan:

Op 16 april 1992 is de stichting “De Adriaan” in het leven geroepen met als doel het bevorderen van muziekbeoefening door amateurs en het verstevigen van de onderlinge banden tussen muziekverenigingen in onze regio, in het bijzonder die voor harmonie en fanfare, een en ander in de eerste plaats ter stimulering van jong muzikaal talent. Voor de beste muzikale prestatie wordt een onderscheiding toegekend aan de solist(e) in de vorm van een bronzen beeldje, “de Adriaan” – een trompetblazer die gemaakt is door de bekende Brabantse kunstenares: wijlen Mevrouw W. Slegers- van der Putt. De muziekwedstrijd zal voor de 13e keer plaatsvinden op zaterdag 8 april en zondag 9 april 2017.

Thijs de Laat

Thijs is als jong muzikantje op 7 jarige leeftijd zijn muzikale carrière begonnen bij Euphonia. Via het muzikale schoolproject Muziek met een Staartje is Thijs in aanraking gekomen met de blaasmuziek en lid geworden van Euphonia. Dat zijn vader ook muzikant is, heeft natuurlijk ook geholpen.

Thijs bleek al snel een talent te zijn die enorm kan genieten van het spelen op zijn trompet. Door dit plezier en zijn talent doorliep Thijs de verschillende muziekexamens en is hij nu de trotse bezitter van zijn A-, B-, C- én D diploma. Thijs wil graag verder in de muziek en laat zich regelmatig uitdagen om op concoursen en wedstrijden zijn muzikaal talent te laten horen. Thijs is 18 jaar en doet dit jaar eindexamen VWO. Volgend jaar begint Thijs met de opleiding bedrijfskunde. Hopelijk is dat in de buurt van Geldrop zodat ze dit jonge talent kunnen behouden voor Muziekkorps Euphonia.

Vrijdag 7 april hebben Thijs en Euphonia om 19u een openbare repetitie waar ze het hele repertoire voor de laatste keer repeteren in de grote zaal van Gemeeschapshuis Zesgehuchten , Papenvoort 1 Geldrop. U bent van harte welkom om te komen luisteren naar de kunsten van Thijs en Euphonia.

Muziekkorps Euphonia wenst Thijs en alle deelnemende muzikanten veel succes.

Zondag 9 april 2017

12:00u
Muziekkorps Euphonia, Geldrop
Solist: Thijs de Laat, trompet
Muziek: Introduction and modern beat, Dizzy Stratford

Adres: Hennepstraat 8 in Riethoven.

GEEN REACTIES

Laat een antwoord achter